Ledig..

kan det bli bättre..??

När jag kom hem imorse låg Jonas och Hilma fortfarade och sov..Fastän dom skulle nästan vart på väg mot dagis..Så medans Jonas fika och grejja,gav jag Pussan lite välling..Jag jag ju mysa lite innan oxå.tvättade henne och på med kläderna.så dom hann ändå..Äntligen kunde jag få sova,som jag sov..Ända till halv elva..

Toppenväder=Lycklig

Kvällsmat beståd av hemmagjorda Cevapici,Tzatsiki och Ris,Sallad..

Jonas kom hem med en förlust,varför ens spela innebandy då man bara loosar hela tiden?

Gick in i vecka 23 igår och fy vad fort det går,man hinnner liksom inte med riktigt..När vi väntade Hilma kändes det som tiden stod stilla..

Nu sängen och imorgon en ny dag!


!

vecka 23

Barnet/en
Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.
Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.
Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.
Längd: ungefär 29cm från hjässa till häl

Mamma
Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.
Ibland känner du kanske stick längs sidan av buken. Detta är livmodern och livmoderbanden som sträcks, så kallade ligamentsmärtor. Smärtan avtar dock snabbt och det är helt ofarligt.

Stress
Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen.

Pappa/partner
Är du och/eller din partner stressade? Du kan hjälpa henne genom att ni pratar med varandra. Avlasta. Uppmuntra henne att ta det lugnare på jobbet. Försök strukturera upp hemmasysslor, arbetet och planera jobb och ekonomi tillsammans. Har ni behov av det kan ni prata med professionella rådgivare. Hör med mödravården.

Hilma

en dag när jag satt påjobbet,kom detta..gissa om jag skratta..Precis lik sin pappa..petar i näsan!!Nått jag brukar säga bara,för att vara rolig..

lördag..

Kröp till sängen,menar jag verkligen kröp till sängen strax efter 6.Vaknade halv tie,men så trött jag blir på mej själv.Vill verkligen kunna sova efter nätterna..Trodde det hade vänt när jag sov till halv ett förra gången..men ack vad jag bedrog mej..så nu sitter jag här trött som en tok lyssnar på svordommar och andra svarta ord som kommer ur mannens mun.Han håller på att sätta in tak i hallen..Tur att Hilma sover,verkligen..

Efter lunchen idag som bestod av rester från gårdagen(kålpudding)for vi mot Sågmyra och brorsan min..Hittade lite grejer både på Lager 157 och Calimero..Jag köpte en flanellskjorta att trycka in magen i.Jonas köpte nån huvtröja och en bunt t-shirts..Hilma fick någon tunika..
Sen bar det mot brorsan och Annis för fick,skratt och surr..Bjöds på semlor,MUMS!!äntligen fick jag mej en temla..

Hem och gjorde mat,fläskfilegryta och tagiatelle och nu inväntas jobb!!Man tackar..

Men veckan har vart skoj,lite omflyttningar på jobbet,nytt folk,Hanssons med jobbisarna(jimmie,fredde och moa),mvc,Besök hos mamma,shopping så denna vecka har sprungit iväg..nu ska vi kolla vad nästa vecka har att bjussa på.

Jag är ledig,Jonas jobbar(så klart),Joel kommer så den här veckan kommer nog att gå fort den oxå!!Så snart gott folk kommer våren!!

Fixa nattfika och fara då!!

Goonatt!!

sång

Fredag

Och natthelg..Jiipii??

En väldigt väldigt bökig och trökig natt från Hilmas sida gjorde att vi vaknade nie..det tackade vi för,annars hade jag någ sett i kors redan nu!

Var till Sandviken för att kolla lite,gjorde fynd..Köpte några tröjor år Hilma för halva halva priset.Hittade även 2 små små byxor till tvillingarna..Det första vi köper till dom!

Kolla lite på rusta,skulle ha kuddar och filt och lite grejjer till Joels rum,men fick nöja med en filt!!

Imorgon ska till Lillebror och fika!Göra lager 157 och Calimero såklart!!!Nu har jag slut på mitt avbye och säger härmed Gonatt!!

Gjort kålpudding!mums!

dsc_0441 (MMS)

Gjort kålpudding!mums!

Vagnen..





Helgen!!

beståd av mys för hela slanten!!Hilma och jah packade på fredag förmiddagen medns pappan jobbade.När han kom hem,grejjade vi det sista och checkade av allt med Joel sen stack vi iväg mot Västerås och mys!!Att sova på hotell är helt underbart skönt,hotllfrulle,sköna sängar och man kan bara koppla av!!

När vi kom ner så gick vi på stan lite och kollade,gick och åt och sen gick vi tillbaka till hotellet,,Där upptäckte hilma att de fanns badkar,så självklart blev det ett kvällsbad..

Lördagen började med hotellfrulle..MUMS så gott och sen gick vi ut och shoppade lite,letade present åt Thea som fyllde två..

söndag och hemfärs,trist men borta bra,hemma bäst!När vi kom hem så packde vi upp och sen begav oss på 2 års kalas..Där blev det bus på hög nivå,gud så dom lekte och stojja..en trött Hilma som somna den kvällen!

Jag kan verkligen bli galen på lillfian ibland,det ska klättrs på allt,på stolarna och dom ska skjutas runt i hela köket,det ska klättras upp på vardagsrumsbordet och det ska klättras på köksbänkarna..Hur orkar dom klättra överallt och framför allt,hur hinner dom!??Allt är gjort på en blink..


Idag har vi vart till Mvc för lite info och fått tider för läkarbesök och det i massor,extra ultaljudstider och till Mvc varannan vecka!!Nog får jag och göra minsann..
Skoj att lyssna på dom små liven!Jonas for till jobbet och jag ska hämta skönheten på dagis!

Tänkte hälsa på mamma,messade igår,inget svar,inte today heller så hon vill väl inte ha nått besök då.Var så trött på ögat igår,tänkte hitta på nått annars somnade jag väl ståeende,men vi åkte bob istället och blir väl likaså idag..
Hilma älskar att  vara ute och det är man tacksam över,för det finns inget bättre än att vara ute.Igår tog vi bort det eländiga granriset som vi haft ute och plockade in belysingen oxå när vi ändå höll på!!

Imorgon jobbas det eftermiddag och då får man sova något länge än halv 5,det tackar vi för..




Världens bästa!!

Kärlek!!






Det va lite blider från helgen!!
Nu ska jag till dagis som sagt!!

vecka 22..

BEBIS/ARNA:
Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster".
Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser.
Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.

Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen.
Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Om det är en flicka utvecklas slidan den här veckan.

I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.
Skelettet syns på röntgen.
Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken.



MAMMA:
Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.

Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bör du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning.

Hej Västerås!!

Hej Västerås!!

Hej då Torsåker!

Hej då Torsåker!

Torsdag!

vilket väder vi fått,helt otroligt!!Gud man blir så glad när man få s solen och man kan vara ute utan att frysa!!

Anna och lilla Robin kom och fikade på eftermiddagen,sen kom även Hilmas farmor och hälsa på!otroligt trevilgt med lite främmande,inte många som hittar till Kägelvägen..Men vad gör det!!

Hilmas busade med farmor,visade allt hon kunde och lite till..Surrar och pratar hela dagarna!!Utvecklingen går i rasade fart frammåt,önskar det fanns en av och på knapp..Att dom kunde stanna upp ett tag!





Tänkte jag skulle packa lite idag,men hoppar det och fixar det imorgon på förmiddagen!!
Joel har ett skoter dilemma,så han grejjar och donar letar fel och byter grejjer man icke sa nicke..den går inte bättre den rackaren!!Uppkörningstid och uppskrivningstid kom neddämpande i brevlådan idag..Hjälp,vart sitter av och på knappen!????

Nu väntar en snarkade man och en skön säng på mej!

Hej hopp på er!!

Morgonens hjälpreda!

dsc_0429 (MMS)

Morgonens hjälpreda!

Just ja..

Tusen tack alla ni som tror på oss..
Ni andra,skaffa ett liv!!Många av er som man träffat har grattat,och varit glada för vår skull..
Många har även sagt ojoj,hur ska det gå,och hur blir det med lilla Hilma..Inte fan tänker vi väl glömma bort Hilma,och det är väl kanske inte dom orden man vill höra..Håll mun i såfall!!

Sen har det vart massor som kramat om och sagt fina goa saker!!!Tack snälla ni..





Ledig..

<h1>så har man gjort en skiftsväng till och den har gått fort..Dels för att jag gör nått annat än mitt vanliga jobb,sen för att vi fått lite nytt folk att surra med..Det gillas!<br /><br />Måndagen startade 8.10 då Hilma tyckte hon sovit klart,jag oxå för den delen!Förmiddagarna går så fort,man bäddar,fikar och ut med hunden så har förmiddagen gått!!<br />efter prommisen började jag med lunchen och sen när hilma ätit klart springer hon till vagen och säger Hilma!Då vill hon klä på sej och sova ute i vagnen.Goskuttan!!Medans hon sover sisådär 2 timmar,fixade jag lite med tvätten och dammsög lite!skönt och fixa sånt medans hon sover..<br /><br />Jonas kom hem och Joel oxå,så jag började med maten.Kotletter potatis och sås!Larsson kom på kaffebesök,för att visa upp sin nya bil.Även han blev kvar på mat!Sen bar det av mot JOBBET!Dessa nätter är tröttsamma,speciellt när man väntar barn,för jag är så kvällstrött..<br /><br />Tisdagen startade med ett ryck,hjälp!!Sov till halv et,har väl inte hänt sen tidernas begynnelse!Ut med hunden,äta lite och hämta gohjärtat på dagis,döm om min förvåning så kom Jonas hem runt två..Så vi fikade lite Mellis och sen gick vi ut,var till affären och handla lite.Hem och gjorde mat,Jonas ville ha köttfärsslimpa..Men vi åt ju sås och potatis i går,så det fick bli köttfärssås..Det gillas av alla!!<br /><br />Dagen till ära så är jag ledig och Hilma hämtades på dagis.vi var ut med hunden och sen fikade vi mellis.Gjorde smoothie på kiwi,apelsinjuice,jordgubbar..Gudarnas vad götta det var..<br />Våfflor till kvällis och sen vare hopp ibadet..Larsson och Rickard kom och fikade med Jonas och jag la Hilmis..<br />Hon är så rolig,idag när hon skulle hjälpa med att fixa smeten till våfflorna,så älskar hon att stå vid diskhon grejja med vattnet!Tog hon decilitermåttet och öste ner vatten i en burk,en tå tre,räknade hon..Tokfikan,hon måste fått det från när vi gör kaffe,brukar hon vara med på sin lilla kökspall,hon älskar att grejja i köket..Likaså när vi ger ad droppar,då räknar vi oxå ända till 5..<br /><img src="https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/885850/images/2011/_dsc0134_128158168.jpg" alt="" /><br />Hjälper mamma i köket..<br /><img src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/885850/images/2011/_dsc0139_128158318.jpg" alt="" /><br /><br /><img src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/885850/images/2011/_dsc0147_128158385.jpg" alt="" /><br /><br /><img src="https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/885850/images/2011/_dsc0150_128158599.jpg" alt="" /><br /><br /><img src="https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/885850/images/2011/_dsc0146_128158707.jpg" alt="" /><br /><br />Hilma älskar att vara med Joel,då går det bra att kolla på tv,bara man får sitta brevid joel..<br /><br />Helgen kommer att tillbringas i Västerås..<br /><img src="https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/885850/images/2011/imagesca9wsioi_128160709.jpg" alt="" />  <img src="https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/885850/images/2011/images_128160856.jpg" alt="" /><br /><br />Hejhopp!!Gonatt..<br /><br /></h1>

Vänta barn!!

när man väntar barn så tror man ju att det är ett och man planerar funderar och aldrig att tanken på att skulle kunna vara två kommer upp!

Men ett besked på ultraljudet kan få en att tappa hakan,bli rädd,orolig,fundersam,glad,lessen och ja det går inte med ord att förklara när barnmorskan säger att det är två!!!

TVÅ,hur ska vi?Bil?hus?sängar?bilstolan?Matstolar?men allt löser sej och det är ju inget vi kan göra om eller ångra!!Nu har det blivit så här och vi måste fixa det!!Hur jobbigt det än blir måste vi ju ro det i hamn!!

Nu dagarna efteråt är det bara glädje,att få vara lite speciell och få berika våra liv med tvillingar,vilken gåva!!Nu hoppas vi bara att allt går vägen och det blir bra veckor och får en "bra" förlossning!!

Vi har börjat kolla på vagnar lite lätt,och tror vi har bestämt oss..

Idag firar jag och mitt livs kärlek 5 år,det firar vi med att jag jobbat eftermiddag,men nästa helg då far vi iväg och myser..Hela familjen,hela helgen..Längtar!!

Gravid v 21

Bebis

Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.

Du

Livmoderns mått kan vara mellan 19 till 22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4,5 och 6,5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring även kallat foglossning, det är normalt att man får det i femte eller sjätte månaden. När du är gravid samlar du även på dig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.





  

Gonatt!!

Tänk vad vissa kan göra en lessen!!!

Tänk vad vissa kan göra en lessen!!!

Håll i hatten!!

Hilma sover ute och jag tänkte göra som igår,fika ute i solen..Men håll i hatten,det gick inte..Gudarnas vad det blåser ute..Tur man inte ta tupé!!

Blev till och dricka mitt kaffe inne och tråna efter semla!Semla med vaniljkräm skulle sitta fint,men det gillar nog inte min mage..men bara tanken på att det skulle vara gott räcker..

När pussungen vakar blir det en tur till Ikea och Mio,tänkte åka redan på fm,men det kom lite annat emellan.Hunden ska ut,och frulle och så sprang klockan iväg..


Sötfian sover ute!

dsc_0410 (MMS)

Sötfian sover ute!

Gardiner..

Julen är ute ur vårt hus..Nytt tyg till Hilmas rum är beställt..

söta va??

Dessa ska nog in till vardagsrummet..


Sköna söndag!!

Mycket har hänt och mycket har skett!!

Vi for och bada med familjen Berg/Granlund i Avesta..på Metropoolen,men ojojoj så trevligt ställe,barnen älskade att bada där..Vi vuxna oxå!Kan säga att det var inte sista gången jag var dit..mysigt värre,stannade och åt lite innan hemfärd och kom precis hem till Lets dance!





Gårdagen skulle spenderas i Högbo och pulka backen,men tyvärr var det för kallt och det gillade vi inte,så vi fick skjuta upp pulkaåkningen och korvgrillningen!Kvällen var vi på ferre och grattade Micke Ekström som gått och blitt old..Annelie hade fixat och trixat med en överraskningsferre och det var toppen!Kollade att det  var flera som skulle ha sina barn med så då kunde ja oxå hänga på,vid halv tio tiden gav vi upp och for hem och natta en trött Hilma..
Men så började hon hosta och snörvla i natt och vaknad så förkyld..Men vi som skulle åka bob pch pulka i Högbo..Inställt,men det var ju så härligt väder så dagen spenderades ute.Taken skottades av,en tur till butiken,kaffe ute och gud man spritter i hela kroppen,får typ vårkänslor..Härliga sol,härliga töväder.Är det inte härligt och höra takdropp!??

Hilma sov bara en halvtimme efter lunchen,för att hon hosta så hemskt..Lillavännen våran!Så hon var rätt trött nu på kvällsten!!Ett kafferep har oxå hunnits med innan maten skulle lagas..Helstek fläskfilé,potatisgratäng och pepparsås..Smakade gott en söndag som denna!!

imorgon ska jag och pussan göra Ikea och en kik på Mio..En hotellweekend ska planeras in,mannen och jag firar ju 5 år den 16 januari..Tiden går fort när man har skoj..

Nu ska vi kolla på Morden i Midsummer!!

Hej på er!!

fredag!

Igår var vi på kalas hos Jonas Farmor,bjöds på smörgåstårta,en liten bit fick slinka ner..Man vet inte hur magen skulle reagera,men den stannade kvar!Tack..For hem så kom Hilmas farmor på kvällsbsök och lite fika,lite senare,väldigt mycket senare dök haga upp,far tillbaka till sej idag!!

Idag blir det bad med familjen Berg/Granlund..barnen älskar att bada,verkligen älskar..Imorgon är det 30år ferre,men vi har ingen barnvakt så jag skickar maken på ferre!!

Återkommer med lite badbilder!!

Trött..

Att vara sjuk,och heta Sarah är inget vinnande konsept!Rastlösheten gnager i mej!!Huvudet vill så mycket,men kroppen säger sova sova säng säng säng..Magen säger kräks och jag säger kämpa!!!Så blir det som det blir,man blir liggandes!!
En vis kvinna sa till mej igår när jag var och tog prover att du köra väl bara på du,då säger kroppen ifrån!Så kan det mycket väl vara,mycket har det varit på sistone och allt med flytt,rust,massa måsten,jul,nyår,nytt jobb,flytt,dagis och allt som är runt omkring som ska flyta på!Men nu har jag sovit mej igenom en vecka och känner att energi är på gång tillbaka..Hunger likaså,tack för det!!Men nu är det nytt år och ett löfte till mej själv är att tänka om,tänka rätt!!

Lite bilder kanske jag skulle bjussa på,nyår blev det inga bilder från,då jag lära hem och krama om "gustavsbergan"hade tydligen den turen över nyår..inga passagerare heller kan jag tala om!!


Söta lillesyrran frida!!

Snygga Melvin!!

Tre tjejer som är såå förvånad över tomten,undrar vad han gör!!

Hilma hon var intresserad av tomtenissens näsa hon!!

pussungen våran!!


Vi har målat med kladdfärg som tomten kom med..



Kladdfian..

Så till parkbadet..








Så bob så klart,frågar man hilma vad vi ska ut och göra säger hon..bob..bob!!
Toppen julklapp från farmor..


nu skulle jul julen vart ut,nya gardiner sytts klart och lampor inköpas..Men va fan....hälsa i första hand,julen får stå kvar nån dag till!!

måste bara få visa några kort av den julklapp hilma tyckte var roligast..Jo påsen vi fraktade klapparna i!!






Nu blire hejdå och jag lova att jag ska uppdatatera oftare!!
hejsan!!

sassabrassan

Mamma till Joel Hilma och tvillingarna Esther och Algot.Gift med världens bästa man.

RSS 2.0