Måndag..

Mvc klockan nie,samma bud som förra veckan!
Högt blodtryck och äggvita,återbesök på onsdag..

Sen for jag och lillfisen till Ikea.Där skulle jag ha en lampa till Hilma,en gardinstång till altan och nog ramlade det ner ett och annt också..
Inne i Valbo hade jag tänkt kolla på nått till bröllopet på lördag,men va fan klär man sej i när man svalt en pilatesboll!??
Kolla på nån tunika och nån klänning,men hjälp,såg ju hemsk ut!!Blir å gå naken eller ett lakan..Nytt försök på onsdag..Kanske dom fått in några somriga överkast på hemtex man kan klä sej i..

Skulle även köpa hundmt på jennys hund å katt,men den mosiga gravidhjärnan glömde det,och när vi var halvvägs hemma slog det mej..Men tur att vi ska åt det hållet på onsdag då!!Då är det ultraljud!!

Nu har halva dagen gått,undra vad nästa halva bjussar på..Tvätten är i gång,så den ska väl hängas,sen är det väl utfodring av man och barn.

Nu väntar solen på mej!!

Hej hej..

Men nu ska´re bli gnälla av!!

Posten,vilken usel inrättning,inte paketutlämningen utan POSTEN..

Skulle hämta mitt körkort var det tänkt,eftersom POSTEN haft väldigt mysko öppettider i Hofors gick jag och kollade en dag när det var öppet..Stängt stod det på dörren,okej tänkte jag och tog förgivet att nu hade allt flyttat till Prix.
Så en fm packade jag in Hilma i bilen stack upp mot Hofors in på Prix och där säger tjejen bakom kassan,nä men du får gå bakom POSTEN på kajen där,mellan 15-18..Men det visste man ju,att det var så..Morr..

Vilken information,gick in kollade på POSTENs hemsida,och där finns ingenting om Hofors och POSTEN..Bara om Prix paketutlämning..Skitställe..Men tur i oturen,så for vi upp på em och sen bjöd svärmor på fläsk och löksås,så dagen slutade bara iallafall!!

Igår var det Folkrace och vi var på plats så klart,men ack så jobbigt att gå i dessa backar upp och ner,stå och gå en heldag..Inget med min enorma viktförändring.Sammandragningar och bäckenet och dess stackars fogar,så idag hoppar jag över denna tillställning,med en tår i ögat för man vill så gärna se ungen min åka..

Nu är det tungt ska ni veta,jobbigt då fötterna ser ut som dumbos,bäckenet gör sjukt ont om nätterna,knackar och smäller,höfterna domnar och händerna värker..Alla har sagt att får man tvillingar går man inte tiden ut,utan man får förtidigt,jo men visst..Dock inte i denna familj,för om en vecka har jag gått tiden ut..
Jobbigast är ju att Hilma är så mycket snabbare i starten än vad jag är,och ma hinner inte riktigt med i svängarna.Så hon tycker nog att det är så skoj att göra bus.

Träffade en klasskompis igår som också fick tvillingar för ett tag sen,och hon fick sitta och sova sista tiden,det skulle vara nått det.Men gissa vad skönt det var att prata lite meed någon som vart i samma situation,nån som också har sina barn tätt,med dom sista som tvillingar..

Men mitt i allt elände så gör jag detta så gärna så,finns väl inget som betyder så mycket och nått som är så värdefullt som att bära och få barn,att ge sin kärlek till och nått att älska.En familj!!

Idag äre morsdag och jag fick nått så efterlängtat,får dock inte på mej dom för mina fötter är inte mina just nu!!



Nu ska vi luncha lite,jag ska ringa Joel och fråga hur det går och sen blir det Ananaspaj!!

INGREDIENSER
1 portioner/st.
Pajdeg
150 gram margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 st ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
500 gram avrunnen ananas
..


Till mamma,min mamma!!

Mamma jag älskar dig.

du finns där när jag behöver dig
du tröstar mig när någon sviker mig
du håller mig i din famn
du vaggar mig & viskar tyst mitt namn
du torkar mina tårar när dom faller ner
du håller mig uppe när jag inte orkar mer
du älskar mig för den jag är
du finns alltid här
du får mig att skratta när jag vill gråta
du har lärt mig att vara rättvis & förlåta
du, älskade mamma, jag älskar dig så
du ska veta att jag aldrig låter dig gå
du mamma, det är för evigt du & jag
både natt som dag

jag älskar dig mamma
lova att du alltid kommer stanna!

Nu lunch!!

Tvillingmage 38+3!

dsc_0632 (MMS)

Tvillingmage 38+3!

Foton..

Vi var ju till Sandviken förra veckan för att knäppa kort,och nu har dom kommit.Igår,när jag hade kommit hem från Sandviken fick jag ett mess att jag kunde hämta våra kort..

Men ack vad surt,men hade en stark fundering att åka in idag,men..Nä orkar inte åka för tredje dagen,samma trista väg..











Några av bilderna som vi beställde..
så fort tvillingarna tittar ut ska vi knäppa på barnen,har liiitr svårt att tro att Joel vill vara med..Men på dom andra iallafall,super duktig fotograf..
Per Brobersfoto i Sandviken,åk dit vettja!!
har funderingar på att fråga mina syskon om vi ska åka dit och knäppa kort till lilla mamma som länge länge önskat sej kort på oss odräglingar.Vad tror ni,skulle det vara nått i födelsedagspresent????Fast det är väl lättare att jaga ihop en skock getter än att få oss framför kameran!

Har umgåtts lite med den större bäbisen idag,men nu skulle han iväg och städa bussen sin,så jag ska väl göra nån nytta här hemma jag oxå,innan lillbäbisen ska hämtas hem.Sen tänkte vi fara till mormor och hälsa på lite..

Nu,nån nytta vare!!

Åh men gud,igår tvättade jag sängkläder och hängde ute,sen bädda jag rent med dom..Men fy fan vad härligt det är med såna sängkläder..Underbar känsla!!

Onsdag.

inne på vecka 38 nu,eller just i dag 38+2 och inga bebisar som vill komma ut..får väl gå fram till jul eller nått..
var på extra koll i Sandviken idag då jag har fått högt blodtryck och äggvita i urin.Men dom satt iaf inte igång med,då äggvitan räknas +1,+2,+3..och jag hade +1,men vila vila var det som skulle göra susen..Jag mår bra,och barnen mår bra,så då får dom väl ligga kvar då.

Men ack och ve så tungt det börjar bli,riktigt jobbigt att ha denna mage i vägen..Ständigt kissnödig,svulla fula fötter..

Idag hade vi besök av lilla Thilde och hennes storebror Robin,så liten så söt..Hilma frejja och grejja med bäbisen,skulle se när hon fick välling och ge henne nappen..Att Hilma varit så liten har man ju glömt bort..

Igår stod det storhandling på schema,skönt att ha det gjort utifall att man skulle få för sej att föda barn eller nått sånt,då kan det vara skoj att ha nått hemma när man återvänder hem.
Så nu har vi mat i skåpen,frysen och kylen.
När jag kom hem från sandviken så kom Jonas kusin Anna och hennes barn och kolla på huset och ville fika lite.Trevligt trevligt..

Morgondagen ska nog jag göra nån paj och nån kladdis som ska få bo i frysen ett tag,kan ju vara skoj att ha nått att bjussa på när det kommer främmande.Fålla upp ett par gardiner och hämta mitt nya fina körkort..Det var nog vad morgondagen har att bjussa på.

Tänkte hinna en ikea tur för inköp av krukor som ska få bo ute i sommar..
Men det kanske hinns i helgen,men då har ju även Joel hemmatävling och det vill man ju dock inte missa..Spännande..

Nu ska jag surra lite med mannen min som kommit från skogen,veden ska ju fixas,så vi slipper frysa i vinter..

hejjpa!!

Stackars mina fötter!!svulla och fula!snäl...

dsc_0624 (MMS)

Stackars mina fötter!!svulla och fula!snälla bäbisar kom nu,min kropp känns som tusen tals år!

Buzzador!!


PRODUKTINFORMATION
 Den mjuka, fräscha cremen ger omedelbart huden lyster, fukt och energi. Fröolja från nordiskt hjortron innehåller rikligt med naturliga antioxidanter och förstärker och skyddar huden mot såväl yttre som inre stressfaktorer. Hjortronnektarns detox-egenskaper bidrar till att göra huden klar och strålande. Ljusreflekterande pigment får huden att se mjukare och jämnare ut. Innehåller över 85 % naturliga ingredienser. Innehåller ej parabener eller syntetiska färgämnen.


Har själv provat den och de lukar gott och är otroligt dryg,huden blir mjuk och skön.Den ger lyster och återfuktar min hy så den ser pigg och fräsch ut,så fräsch man nu kan se ut när man är gravid och stor.Men har fårr torr hy nu under graviditeten och den har hjälp mej att inte kännas mej sträv och torr i ansiktet.


Lördag..

Vaknade strax före sju,tyst som i graven..Någonting fattas mej!Väckte Jonas som skullle i väg på svensexa,fikade lite och sen drog han.Jag plockade ihop lite och grejja,lovade mej att ta det lungt i dag.
Men nu är det myror i benen och tankeverksamheten är på hög nivå..

Vad ska jag hitta på!!
Ska jag hitta på nått överhuvudtaget!?Har en masssa och göra,men det ska ju falla en i lusten att göra just den saken!Det är ganska skönt att sitta i lugn och ro med kaffe och göra ingenting också,det händer inte ofta.Händer nästan aldrig!Det händer aldrig!!

Men en maskin tvätt ska jag nog få på..!

Nu ska det nog letas p någon lunch,är så og med vad jag äter och när jag äter.Annars mår jag inte alls bra,mår som om jag var riktigt riktgt bakis.Men det är väl för att barnen i magen tar allt jag får ner,och vad gör man inte för sina barn.

Jo,idag måste ni kolla på Kvällen är din.linnea som sjöng så vackert på vårt bröllop/dop är med idag..Tänk vad tiden går,man tycker det inte var längesen vi bodde grannar och Joel och Linnea lekte.linneas mamma Ulrika och jag umgick ofta ofta,hur fort går åren och tiden.??Hinner man med det man tänkt sej!?Nu är iallafall dom två busungarna "nästan"vuxna och jag känner men kanske bara nått år äldre..

http://www.tv4.se/1.2145893/2011/05/20/linnea_repar_med_joacim_cans
http://arbetarbladet.se/nyheter/hofors/1.3186341-linnea-star-pa-scen-med-idolen-joakim-cans



Jo,lunch var det!!






Fredag..

igår var vi på förskolansdag,inväntade Pappa Jonas som slutade 4 och sen begav vi oss mot dagis.Där grillades det korv och fikades,tipspromenad..Trevligt var det iallafall.

Thea,Hanna,Mattias följde med hem på lite kaffe innan barnen skulle i säng.
Hilma har ju börjat sovit i eget rum nu och det gör väl mer ont i mammahjärta än i hennes.För nu har hon sovit tre hela nätter i sitt rum,ensamt i min säng vill jag tillägga..
Inatt sover hon hos mamo(farmor)och där trivs hon,till hennes lycka bjussa farmor på mos och korv som hon mumsa i sej,efter det ett bad och lyckan var gjord..

Mannen i huset har köpt gräsklippare och nu är han så lycklig så,såg ut som en tupp på gården när han klippte,men det är väl nu det,tror inte han är lika lycklig om nångon vecka när gräset växer så ini norden..

Vilket väder i haft idag,jag och Hilmis var till affären på förmiddagen och där hade dom jordgubbar..Gudomligt goda jordgubbar var det.Så när vi kom hem satte vi oss ute och dela på en ask gubbar..Sommar sommar..

Nu ska här sovas..Gonatt

Mannen och hans nya leksak!!

dsc_0623 (MMS)

Mannen och hans nya leksak!!

Nu vare klippt!joels hår alltså!!

dsc_0618 (MMS)

Nu vare klippt!joels hår alltså!!

ensam hemma..

morr,allt jag skrev försvaann,gissa om man tappar lite lust att göra om allt..Tusan och dubbeltusan vill jag verkligen säga..

Mannen och ungen for på fotboll på Vindarnas tempel och jag fick lite tid hemma,plocka ihop lite och det slog mej att bloggen var ju längesen man besökte..

Mycket har hänt och vet inte vart jag ska börja..Men jag hoppar lite hit och dit,så blir det nog bra i slutet..

Melvin har fyllt år och det bjöds på masa götta,men har ju trångt i magen så man får ju inte ner så mycket och det var ju tur det!!

Melvin fick ett nät till sin studsmatta och gladas av alla blev nog Lovis som skrek av lycka när det skulle hoppas,killades väl i magen kan jag tänka mej..Lovis hår blev så statiskt så det va helt otroligt..








Framsidan har fått en upplyftning,dom fula,äckliga och mossiga plattorna har fått vika sej för lite grus.Gissa så bra det blev,nu ska det dit lite krukor med blommor och en fikargrupp så man ta sej en och annan morgonkaffe där..



liten hjälpreda..

Stor hjälpreda..

Så finns det inget dåligt väder..








Var till mvc igår,allt såg bra ut..Lite högt blodtryck,men det är väl som det ska..Barnmorskan tyckte det var helt makalöst att barnen kunnat "vuxit" ikapp,eftersom dom var så små.Hon sa att jag var gjord att föda barn.Men tvärnit där,ska never ever skaffa några fler barn..Nu räcker det med råge..!!

Är så nervös och spänd nu,för Hilma sover i sitt eget rum,och hur ska det gå.??
Mammas lilla goa tjej!!
Kanske slutar med att jag sover där inne och Jonas sover själv!!

SMS-inlägg

dsc_0611 (MMS)

Ser ni Hilma?

dsc_0609 (MMS)

Ser ni Hilma?

Älskade Hilma!

dsc_0604 (MMS)

Älskade Hilma!

Var och knäppte kort förra veckan!nu ska b...

dsc_0612 (MMS)

Var och knäppte kort förra veckan!nu ska bi välja ut några,väldigt väldigt svårt!

Välkommen vecka 38!

dsc_0615-1 (MMS)

Välkommen vecka 38!

Rummet är tapetserat och klart!bara lister...

dsc_0593-1 (MMS)

Rummet är tapetserat och klart!bara lister kvar!

Vårat älskade hjärta!

dsc_0594 (MMS)

Vårat älskade hjärta!

Mys med brorsan!

dsc_0600 (MMS)

Mys med brorsan!

Mössan är iaf på!

dsc_0601 (MMS)

Mössan är iaf på!

Lite bilder kanske!!


Hilma och Thea provar tvillingvagnen!!


Mamos (farmor) tittar till dom små!!

Stolt Hilma kommer med grusbilen och pappa!!

Tippdax!!


Sitter i Lastbilen och ska fara vidare!!


Nyårsafton

tänkte jag skriva,men menar ju sista april..En kall och väldig blåsig dag,men otroligt trevlig dag/kväll..

Dagen börjar med att vi packar in oss i bilen och drar mot Gävle för att kolla lite,kolla på utemöbler,sten,blommor,växter,och inköp av barngungor.

Vi har gräv upp runt grunden och tagit bort blommor och annat skit..Så vi köpte 5 buxbom och grävde ner och la grus runt,blev bra,riktigt bra.
Dock är det inte riktigt klart,då vi ska fulla på med grus och bygga lite med marksten.Men bara vädret vill bli bättre och varmare så forsätter bygget..
 

Vi hittade även gungor,så nu gungas det i ur och skur.

När vi kom hem och gjordes en Cheese Cake och lite fix inför kvällen som spenderades i goda vänners lag!Köttet skulle marineras,salladen fixas och gratängen skulle in i ugnen!

Vi grillade och åt och sen gick vi mot kase,men huga och hjälp vad jag frös,riktigt kallt var det.Så vi kollade en stund och barnen fick se nån raket sen bar det av hemåt och vi fikade kaffe och CheeseCake.

Hilma höll ut till elva sen var hon en trött tjej,mamman var oxå trött,blev en lång dag för en fet mamma!!!

Nu har jag tagit på mej att måla fönster,så jag styr väl kosan mot rummet och färgburkarna!Sen ska jag äta stekt spagetti och köttfärssås,har ni inte ätit det så ska ni göra det.Så gott!Mannen i huset tycker att vissa matvanor är mysko,men så länge jag inte äter surströmming ycker jag det är helt okej!
Efter det blir det en dammsugning och sen ska pussungen hämtas.

   
Rust rust,tur inte Anders Öfvergård kommer och kommar,då har mannen min fåt få näbben,här är det ingen ordning på någonting,grejjer över överallt!Men bara de blir bra får han han ha saker vart f*n han vill för mej!



Snart klart!!Visst är väl tapeterna söt till ett sovrum!

v 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Tvillingar:
Om du väntar tvillingar eller fler är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning.
Många tvillingar föds redan i vecka 36.
Ungefär 35 procent av dem som väntar tvillingar föder den här veckan och 80 procent av dem som väntar trillingar.

Pappa:
Det är bra att känna till att din partners kropp är hårt belastad av graviditeten och att hon troligen har svårt att sova. Det kan göra vem som helst lättirriterad. Avlasta henne så gott du kan.
Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs.
Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen.
Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte?
Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.
När ni har kommit hem med bebisarna från BB behöver ni många saker; skötbord, spjälsäng, blöjor med mera. Passa på att handla startkitet nu. När ni kommer hem med bebisarna vill ni bara mysa hemma, inte fara runt i affärer.

Tillväxtul idag,och till vår glädje så har dom små vuxit på sej..
tjejen  2200 g
pojken 2300g

skönt må ja säga,nu är på rätt väg..

ojojoj..

vart ska jag börja,påsken eller midsommar förra året..För det va väldigt väldigt längesen jag blogga..

Fast jag går hemma och har hela dagarna på mej så hinns det inte riktigt med,man har ju tusen och åter tusen saker att göra och vill göra..

Vi håller på med Hilmas sovrum,som jag var och köpte färg till.Så har jag min egna Bo Rappne,som grejjar i landen,jag pekar han gräver..Blir jädrans bra när det blir klart..Hoppas vi iaf..

Har grävt upp landet runt huset och satt Buxbom bollar,fyllt på med grus,som Hilma och Jonas var och hämta igår.Lillfisan älskar ju att åka lastbil,sken som en sol!!
Flyttat lite perenner,och tagit bort någon buske,satt potatis,rädisor,sallad,tomat,gurka,morötter..Så vi får se vad som får sködas i sommar.
En gungställning har flyttat in på vår trädgård oxå,så nu ska skruttan ut och gunga så fort hon slagit upp ögonen!

Igår var jag till Mvc,och blutsaften hade gjort  effekt..
Men när man får springa på toa 1000 gånger om natten och vrida och vända och höfterna gör ont,men grädde på mosen är ju att den satans hostan kommit åter,så nu håller jag hela familjen vaken om nätterna.

Idag är det nytt tillväxtultra får se om smågrynen växt på sej,ska bli så spännande..

sassabrassan

Mamma till Joel Hilma och tvillingarna Esther och Algot.Gift med världens bästa man.

RSS 2.0