Sammanfattning från natten!ONT ONT ONT!Bar...

Sammanfattning från natten!ONT ONT ONT!Barnen i magen har verkligen lekt rövare,boxas och tryckt sej hit dit!Nu fika!

Fick lite gjort..

Fick ja,grejja i källaren,och plockade fram bäbiskläder,grät en skvätt(att Hilma blitt så stor,och bäbiskläderna var så små),damma och dammsög,torkade golv..

Sen lagade jag mat..

Nu sängen..

Bilder i massor!!!























Mvc och Bvc

Igår var det många turer till Storvik,många och många men 2 iaf.
Först skulle jag till Mvc,där man visade up sämre värden än förra gången!Inte undra på att man känner sej trött och slut..Blodvärde bara sjunker och jag blir tröttare och tröttare,men nu är det väl inte så länge kvar,hoppas jag.

Hilma var på 1½ års kontroll och fick spruta i armen,lillpussan då,men det gick bra.Hon vägde 11,7 kg och var 84 cm lång..
Läkaren fråga om hon prata!!!Om hon prata,ja jo,från 7.00 på morron till 19.00 på kvällen..Så nog pratar hon allt..

Efter det så for vi till Järbo för ett Blocket inköp som jag hittade,två stolar för 150 spänn,som hittat.Ska ju målas vita,nått år!!Hilma var så stolt när hon satt på den!!

Tror ingen som inte varit gravid,fattar hur trötter man kan vara vissa dagar,men vill bara ligga och räkna får.Vissa dagar skulle man kunna springa lidingöloppet!

Men tack Gud,(ironi)för att det regna i natt,bara för att jag hängde tvätten ute..Snällt,schysst kille!!

Imorgon kommer Erica och lilla Nelly hit på fika,ska nämligen köpa deras bilstol,så kan jag kryssa nått på "to do"listan..Listan som blir längre och längre,men ingen gör nått för att den ska bli mindre,för någon är jag!!Men nu ska jag iaf ta tag i nått,dammsugning och tvättvikning..Men skulle ha packat bbväska,torkat fönster och bytt gardiner i sovrum/vardagsrum,vart på Ikea och handlat täcken,Målat i Gillestugan,planterat frön,målat fönster och tak i Hilmas sovrum,tapetserat där,bakat,målat på altanen..Listan kan göras lång om inte längre och det enda som fattas är orken och energin!!

Visst,vet att jag ska vila,men det dåliga samvetet som knackar på min axel och stirrar med ond blick är inte och leka med!

Nä,nu till viktigare saker..Äta,dammsuga och vika tvätt!!

överaskningen..

Var ju i väg och grejja en hemlis till mannen i mitt liv,och jag köpte denna..

var till Sandviken och storhandla,gick i affärer för att leta mej ett par skor,hittade dock inga,busa ute med Hilma och sen mot kvällningen,fy h****te vad ont jag hade,både här och där,sammandragningar till max.Trodde verkligen att jag skulle föda barn,och det vill jag inte riktigt göra nu..
Hade kunnat tagit väskan(som förövrigt är opackade)och dragit mot förlossningen.Så ont hade jag,men tog alvedon och en varm dusch,sen till sängs.. Hade jag nu behöva åkt,då hade jag fått tagit taxin,för Jonas höll ju på att tvätta bilen,med sin nya högtryckstvätt..Behöver jag säga att han blev mer än glad!

Imorse när jag vaknade hade det dock lugnat ner sej och allt var som vanligt,tack och lov.

Nu ska jag hoppa i sängen,ny dag imorron..Maken ska köra ved och hugga träd.Hilma och jag vete gudarna vad vi ska hitta på..Hoppas på fin väder iaf.

Gonatt..

Underbara dag!!

dagen starta sju,som vanligt.Hilma är ju som en klocka på morron..Alltid och för det mesta vaknar hon klockan 7..Som även denna morgon..
Lite välling och soffmys så var vi i full gång..Plocka undan lite tvätt,fikade och sen kom pappa Jonas hem strax efter 10,så vi gjorde oss kaffe och begav oss ut för att kratta..

Vi for till Gävle för att Jonas skulle på Swedol,vilken mans affär,rena mecka för männen..Bara verktyg och mans saker..Men så varvi på biltema och där inhandlades en grill,nu ska det grillas..Jävlar i mej..

Hilma fick en skottkärra och en kratta,så nu kan hon göra rätt för sej här hemma..Lite handling på Citygross..

Qvickstop i Valbo där vi köpte 30 årspresent och jag kröp till korset och köpte mej ett par mammabyxor,hade tänkt att det inte skulle behövas men ack så fel jag hade,och med facit i hand..Varför gjordes inte detta tidigare!??

Hilma fick sej ett par Adidas skor och hon nu springer i,hej vad fort dom springer..Det är nog raketer i skorna..

När vi kom hem hämtade jag lillasyrran och skjutsa henne på ferre och sen var det mat dax.

En sak är säker,detta är och förblir sista gången jag väntar barn..Gud så trist,och denna eviga väntan,man är tjock,man mår skit vissa dar,otymplig..

       Andfådd
av minsta lilla trappa. Eller trappa - en vanlig raksträcka räcker
       Fötter?
Har jag såna? De syns i alla fall inte.
       Detta ständiga letande efter någonstans att SITTA när jag är ute. Det blir för tungt att stå.
       Inga kläder passar.
       Större tvätthögar eftersom jag spiller mat på magen hela tiden.
       Allt tar sån TID. Barnen och gamlingarna går snabbare än mig.Hanla tar en hel eftermiddag..

Älskar

doften av källare,det gjorde jag även när jag väntade Hilma och Joel..
doften av ajax,går det att inijcera,dricka,tvätta sängkläderna i!!??
doften i garaget,vilken doft,helt makalöst..

Skulle kunna äta massor av avocados,när som helst,hur som helst!!

Visst blir man knäpp när man väntar barn..Så om ni kommer förbi och jag inte är hemma..kanske jag sitter i garaget och inijcerar ajax!!!!

Onsdag!!

Igår var det tillväxt Ul på schema och det gick bra..Dom hade vuxit båda två och dom får ligga kvar imagen..
hade procenten mellan dom vuxit att den ena blivit mycket större än den andra,så hade dom tagit ut dom små liven..men nu sitter vi här och dom ligger kvar..

Killen vägde 1700 nånting,och flickan 1500 nånting..

Innan vi for hemöver för tt hämta skatten på dagis,svängde vi in på Oves för att kolla trädgårdsmöbler,men där fanns absolut ingenting som föll oss på läppen..

När vi kom hem gjorde jag fika och Jonas hämta Skruttan på dagis,sen satt vi ute och fika..Mysigt..
Vi krattade och grejjade,fejjade och rev bort en massa skit,kapa bort lite stubbar och nu är det bara resten kvar då..

Idag så är Joel hemma från praktiken,då handledaren är på kurs..Så till Hilmas stora lycka har han gjort oss sällskap hela f.m..Vilken tur hon är ledig idag..Skulle vilja ha henne hemma varje dag,det är så skoj,hon ger en så mycket glädje..Vår glädjespridare.Men nog har hon lite trotsdagar oxå,det kan jag lova.Men det är som det som det ska vara det.Men hon vill säkert inte gå hemma med mej hela dagarna kan jag tänka,då hon verkligen trivs på dagis.Så hon får gå sin 15 timmar i veckan,men snart är det sommar och då får hon vara hemma..

Så fort Hilma vaknar nu ska vi åka och köpa en hemlis till våran älskade man/pappa,Bara för att han är den bästa som finns och för att han alltid finns för oss..Jag vet att han kommer att bli så glad,men han är på kurs hela dagen idag 8-17,så i kväll när han kommer hem ska han få den..




Vecka 33!!

dsc_0577 (MMS)

Vecka 33!!

LESS!!

Vissa dagar går det bra att bubba runt på stor mage och vara tung,otymplig och klumpig..Vissa dagar känns det bara svart,svart!!

Idag är en sån dag,fy fasiken vad less jag är,har 50 tusen skar att göra,eller skulle vilja göra!Men så är det 45 tusen saker jag inte kan eller klarar av att göra..Ryggen smärtar,magen är i vägen,halsbrännan bränner,dom små gulliga buffarna i magen har blivit hårda knuffar,som inte alls känns gulligt och sött..

Revbenen är i vägen,mina inre organ är i vägen..Bäbis 1,börjar sparka "väcker" då bäbis 2 så är cirkusen igång..Men ändå hoppas jag att dom ligger kvar ett tag till,för allas skull..

Gårdagen var händelserik..
Då vi skulle ut i skogen för att grilla på eftermiddagen..Visst det kan vi göra men att åka på en skogsväg i Jonas skitbil med min rygg är ju en skräckupplevelse..Skogsvägen var mer lik en oplöjd åker och bilen skumpa och hoppa och där satt jag..Stor,fet och ont!!
Dit kom vi,men så skulle vi hem också,vilken resa!!
Sista gången jag grillar i detta tillstånd,iallafall i skogen..
När vi kom hem satt vi ute i solen och och jag undrade och undrar fortfarande varför grillade vi inte hemma!??

Förmiddagen spenderades i Sandviken för fika,Jonas tyckte vi skulle fika "frulle" på Marangoni och det uppskattades av Hilma och mej.Mysigt..
Sen var vi till Rusta för att kolla lite på utemöbler,och inköp av Easycover..













Hittade så fina utemöbler på Bauhaus,men sen ju mer man tittar,destomer hittar man..Så nu sitter vi här och funderar vilken vi ska välja och det är ju inte lätt..

Vill ni ha ett boktips.!!??



Det här är min berättelse om hur min familjs liv slås i tusen bitar i ett enda slag. En kamp en kamp mot döden för livet. Det är en resa vars biljett inte var självvald men tydligen redan betald och priset var det högsta tänkbara. Calle blev tre och ett halvt år.
Humlan Milton

I denna bok får vi en inifrån-resa från en mamma med förstahandskunskap, från en som varit där och upplevt. Det är en plågsam läsning, för det handlar om när livet inte blir som man vill. När det allra värsta händer. Jag hade den stora förmånen att få lära känna Calle och hans mamma och pappa och följa dem genom stora delar av det skeende som hans mamma skriver om. Hopp, förtvivlan, sorg. Och nu bara sorg. Och ett sökande efter det som ligger bortom sorgen.
Anders Castor, Barnonkolog

Humlan har sin i sin bok En ängel till låns bjudit på en väl beprövad erfarenhet av vad det innebär att leva med döden flåsande i nacken och samtidigt fortsätta att kämpa för livet både sonens, sitt eget och familjens liv. Den beprövade erfarenheten kommer att tillföra alla som vill och kan följa med på den inre resa hon tar oss med på både i vårt personliga liv som människor och i vårt professionella liv som sjuksköterskor och läkare, kuratorer och sjukhuspräster.
Daniel Brattgård, sjukhuspräst, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

En bok att finnas i varje hem, på varje sjuksköterske/ läkarexpedition, på varje ansvarig politikers skrivbord (genomläst!). Den borde ingå i etikutbildningen för sjuk-vårdspersonal och tjänstemän på försäkringskassan, för att nämna några ställen.
Ann Edner, M.D., Ph.d., Överläkare, Med. ansvarig Lilla Erstagården Barn- och Ungdomshospice 


 

 

 

 

Världens bästa..

Tänk att min man kom hem från jobbet och hjälpte mej dag,han hade vägarna förbi!!

Han grejja i köket,och tvätta hilma och plockade ihop..Sen for han iväg med sitt ekipage..Hur underbart är inte det..

Jag har världens bästa man!!

Ont ont ont...

Men fy fasiken vad ryggen värker idag,riktigt illa..Känner mej 1100 år,före kristus och går som jag hade 50 kilo meloner i häcken.Man får hoppas att Hilma håller sej lugn efter dagis,så jag slipper bära eller åla efter golvet.För då kan jag inte lova att jag kommer upp mera,den här dagen..
Jobbigt läge att ligga på golvet och laga mat,når inte riktigt upp till spisen..

Igår efter dagis for jag och Hilma till mormor på besök,sen efter det så var vi ute och lekte tills det va kväller,Farmor kom och busa lite så dagen vart fullbordad..(Dagis,mormor,farmor)En trött och sur Hilma som inte ville äta,och ville bara gå och sova.

Måste göra kors i taket då skuttisen har sovit i sin säng hela natten i två dagar nu,vi har väl inte gjort så stora försök att få henne att sova själv heller,tror sånt kommer av sej själv.Men iallafall så känns det konstigt och tomt i sängen när man vaknar..

Mannen i huset stack till jobbet och jag ska små jogga till butiken innan Hilma ska hämtas..Försökte lite lätt att få han att stanna hemma,för ack min rygg..Men.....jobbet är en plikt..

Nu joggingskor,hej,afärren hej!!!

Idag v 32..

Bebisarna:
De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnen börjar bli för stora för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnens lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnen ökar snabbt i vikt.
Nu utvecklar barnen förmågan att svettas.
Vikt 2 kg.(Våra tvillingar vägde 1200 och 1050 gram)Nytt ultra och hoppas på större bäbisar den 12 april.. 

Barnen sväljer en del fostervatten och de urinerar ungefär en halv liter om dagen.
Urinet hamnar i fostervattnet som ersätts flera gånger per dag. För mycket fostervatten (polyhydramnios) kan bero på att bebisarna inte sväljer tillräckligt mycket vilket kan indikera att de har någon typ av blockering i tarmarna. För lite fostervatten kan bero på att bebisarna inte urinerar tillräckligt och det kan indikera problem med njurar eller urinsystem.
Huden som tidigare har varit röd är nu mer rosa eftersom underhudsfettet har bildats.
Många bebisar har redan hår på huvudet, ibland upp 2 cm långt.


Mamma:
Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne.
Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna.
En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet.
Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär.
Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?

Pappa:
Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man ser över sin ekonomi och försäkringar.
Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnen försäkras? Allt detta bestämmer ni själva.

Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni kan ta ut föräldrapenning redan 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter.
Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.


Var på Mvc idag och det var bra,förutom det urdåliga blodvärde och det dåliga järnvärde..
men bäbis ett hade lagt sej till rätta och livmodertappen minskat 1,5 mm till..men hoppas verkligen att dom små liven ligger kvar några veckor till,dels för att dom är så små så små och för att et inte ska bli några komplikationer så klart..

Nu väntar sängen..

Carving..



Gravid mammas besatthet!!!Skulle inte kunna leva utan dess lukt,luktar såå gott!!Knäppt..

Pissväder,men bra väder!!

Riktigt pissväder,men ändå bra väder..Snön försvinner och man kan börja påta i jorden..Det känns ju toppen..Längtar riktigt tills man får börja fejja i rabatterna,sätta frön och göra fint på tomten!

Jonas stack ut i skogen för att hugga ved,slipper man frysa till vintern iaf.det känns toppen!Skruttan står ute i regnet och sover så gott och jag har fejjat lite här hemma.Men nu slitter jag här och kollar lite!

Spec.mvc gick bra,men dom små liven var små tyckte hon,och dom skulle kolla med nästa ul hur dom skulle göra..Men än så länge höll dom sej inom marginalerna,så vi köra på som vanligt..Vi mår ju bra och det är ju bara positivt.

Var ju till Oje för att klippa mej och varför gjordes inte detta tidigare,istället för att knata omkring och tro att jag skulle spara mitt hår.Nä,inget långt hår på mej och gissa om jag blev nöjd.Tack Oje!!

Började som sagt riva tapeter i Hilmas förra rum..Men huga vilket slit göra och att man inte inser sina begrensningar!??Men det var igår det och nya friska tag idag..

Idag inväntas brorsan med familj på fika och det kan ju vara skoj när man sitter här alldeles alléna!Blir både gott och trevligt med fika och sällskap!

Vilket j***a lördagsnöje!!

dsc_0563 (MMS)

Vilket j***a lördagsnöje!!

sassabrassan

Mamma till Joel Hilma och tvillingarna Esther och Algot.Gift med världens bästa man.

RSS 2.0