Regnet hänger i luften,så vi gick in!inne ...

dsc_0903 (MMS)

Regnet hänger i luften,så vi gick in!inne bakade jag ihop lite trolldeg!nu är eftermiddagen räddad:-)

Måndag

Redan Måndag,Jonas var på kurs hela lördagen och Vi fick sällskap av farmor och gammelfarmor..Hilma och Algot drog iväg för att kolla på fotboll och leka lite i parken.Esther var hemma med mej och greja lite,på eftermiddagen dök Jonas hurtiga farmor upp.Åkte buss hon då..
Jag gjorde en äppelkaka som vi mumsa på till trefikat!

När farmor for hem tog hon Hilma med sej,och jösses vad tomt det blev,dock bara en stund för då dök mannen i huset upp!Blablablablabla,blablablabla!!

På söndagen när jag vaknade hade jag en underbar nyhet på min mobil,jag har blitt faster under natten..Till ett riktigt penntroll,ett underverk till i familjen!En go liten Vincent..Nu längtar jag tills vi får åka mysa och snussa på en lilla rackaren!!Snussa nybäbis,underbart!!

Hämtade hem Hilma på förmiddagen..handlade lite och gjorde gorgonzolakyckling till kvällis!!

Nu har jag röjt förmiddagsbomben,kokat kaffe och väntar på att åtminstone en bäbis ska vakna av kaffedoften..
Inte för att dom är kaffesugen,utan för att dom vet att mamman tänker sitta på röven och dricka kaffe!

Vi har inte haft nån lust att vara ute idag på fm,så vi gjorde en piknic inne.Tog tvillingarna i varsin sulky(dockans)packade lite fika i en korg..Gick från köket,till hallen in i sovrummet,ut på altanen in i vardagsrummet där vi slog ut en filt för att fika!Men så hade jag Algot lite nakenfis för att vädra häcken lite,så pinkade han på filten..Så Hilma hämtade egen filt då hon tyckte det var Äckligt med kiss på filten!!Så tokig min skitunge!!

Men tänk en dag,hon är ju utan blöja och har hon blöja säger hon iallafall till att hon ska kissa,så det är ingen ide att ha blöja..Jo när vi åker bort eller på dagis då har vi blöja!Man kan ju inte säga att kissa i blöjan heller för då motarbetar jag ju mej själv..så det är bara resa på häcken och ge sej iväg mot toa.Om man nu får hjälpa till vill säga!!Kan fääv!!(själv)
Men till det jag skulle berätta,så gick hon på toa,fääv som vanligt men det tog väldigt lång tid,så jag knackade på och öppnade toadörren..
BAJSAR,stäng!!
Oj hoppas ursäkta!!
Men så nu gör vi även tvåan på toa!!
Så klart att två A-människor ska få ett A-barn illa illa..
Önskar och ber till gud att ungen ska ändra på sej och bli en b-människa..

Den sjukt jobbiga 2års troten är väldigt sällsynt(peppar peppar)
Hon är nu den goa underbara människa hon en gång var,innan den troten slog igenom.Vissa dar ville man sälja henne på blocket för en femma och möjligtvis en fimp!!
Har ju två barn med trots sen,då blir dom nog jäkligt billiga!!Kanske!!

Men tänk vad olika barn utvecklas,sånt man inte tänker på kanske när man har en..Men Algot han tar saker med händerna och stoppar i mun,Esther är mer för att vända sej till mage och sen till rygg!!
Vill inte alls ta nå saker och absolut inte ha dom i munnen!!

Snart får vi börja med majs och potatis och sånt,ska bli roligt att få börja med det..

ingen bäbis vaken än så länge,vad är fel!??


Färgar håret,eller hår och hår!dom tio str...

dsc_0900-1 (MMS)

Färgar håret,eller hår och hår!dom tio strån som finns kvar på skalpen!

Sushi!!

med hemleverans till dörren,med trevligt skrattsällskap gör dagen till en toppenfredag!Dessutom sken ju solen,och vi med den!!

När pappa Jonas kom hem for jag och Hilma till Sandviken för att göra lite inköp av vantar och sånt som man behöver då hösten gör sej påmind!Men vi hittade inget som vi ville ha,men kom dock hem med en rumslampa och några fotoramar!!

Imorgon är jag ensam med pussungarna mina då mannen ska gå en sån trist och jobbig kurs..Kurs ni vet en sån som man måste sitta still på i åtta timmar lyssna på EN gubbe som kacklar i ett par timmar!..Äta några goda mackor(varannan halvtimme då det är bensträckare på g) och surra med jobbar kompisarna sina,hinna få in en långlunch på någon flott restaurang.(hoppas ni nu fattar att detta är mest ironi)En sån lunch där man äter sej mätt och måste ta en kaffe på maten,varmt och hett kaffe..Nä fy tusan vilken skitlördag!!Vad jobbigt vill jag mena,det är ju på en lördag!!!
Känns som det kvittat,lördag som onsdag,Algot vaknat i vilket fall och vill mumsa mat runt tre,sen fem och halv sju!!Nu är det inte alltid,men jag tror han struntar i om det lördag tisdag eller fredag!!Så mannen,kursa på du och njut,hoppas hemmorojerna klämmer för jäkla illa när ni sitter still så länge!!!

Nu ska jag bädda ner mej och sova,en liten stund!!







Vill bara poängtera detta!jag älskar min m...

Vill bara poängtera detta!jag älskar min man,självklart ska man jobba!inget snack om saken!!och jag är skitglad att det är han som jobbar!nog är jag avis ibland,men va fasiken!

Längesen..

men vi lever,dagarna rullar på i ett i ett..Ibland när man går till sängs tänker man..hur gick de här dagen ihop???
Men det måste den gjort och dom övriga dagarna också..Tydligen,eftersom man lever och finns..
Men..nu ska jag inte säga det är jobbigt,för det är det att jobba också som mannen i huset säger,även han måste hålla massa tider...!!!!Okej,men då vet jag..
Kan det vara 07.00-16.00,är det dom tiderna han menar,eller kan det vara dom jobbiga kör och vilotiderna han menar..Kan ni tänka vad jobbigt att man MÅSTE ta en kafferast på en kvert,dricka VARMT kaffe och mumsa en god macka,eller kan det vara halvtimmen på lunchen han menar,VARM härlig lunch!!Kan ni tänka vad jobbigt och hektiskt det måste vara!!
Kan det vara så att det är jobbigt att sitta i en varm skönt bil när regnet öser ner,då när jag är ute med hunden,eller är det jobbigt då det kommer härlig musik ur radion,då när han tar en god VARM kaffe,kanske stannat vid time och köpt en skittrist glass till!!
Huga,det måste vara hemskt att jobba!!Nä tacka veta jag att gå hemma och "softa",ta reda på tvätt,tvätta,rasta hund,packa in tvätt,i och ur diskmaskinen,mattider,kräkkor,öppna förskolan,hämta och lämna på dagis,dammsuga,torka golv,måla,städa,byta bajsblöjor,nattvak,och så var den dagen gjord!!

Men lika bra att njuta i fulla drag,om några månader ska man passa in med trista eftermiddagshelger,trötta nätter och jobb på storhelger..Snart är denna goa mysiga tid över och jag ska njuta i fulla drag,då det kommer att vara sista gången som jag upplver små skitungar!!Livet är bra underbart..


Hilma badar med Gotte



Esther och Hilma












Esther på utedagen!!Trivdes!!

Öppna förskolan idag,trevligt..Trots att regnet stod som spön i backen,men på em sken ju solen upp och man kunde vara ute och njuta,men ack så det blåste!!Men lika bra att passa på att vara ute,snart är det 30 grader kallt och snöstorm!






Barnbusarna pratar,undrar vad som sägs!!
Jonas kusin kom förbi en snabbis,en positiv och glad människa..Så jädrans glad man blir av henne,att vissa människor kan ge en så mycket energi är ett fenomen,för vissa människor suuger verkligen energin ur mej!!Då menar jag suger ur den sista gnutta man har!man ska fasiken vara glad att man är frisk och lever!!

Nu ska jag göra min fotobok!!

Hejjpa!!

VARNING!om du har fobi för hår,ska du inte...

VARNING!om du har fobi för hår,ska du inte läsa nästa inlägg!:-D

Tappar sjuk mycket hår,då menar jag sjuk m...

dsc_0880 (MMS)

Tappar sjuk mycket hår,då menar jag sjuk mycket!!detta är från duschen när jag duscha i morse!!Håller jag på att bli flintis månne?

Syskonbus!!Hur goa och söta är inte dessa ...

dsc_0881 (MMS)

Syskonbus!!Hur goa och söta är inte dessa buafrön?

Morronmys!mina älskade ungar!

dsc_0886 (MMS)

Morronmys!mina älskade ungar!

Förbannadejävlazzznarkläteblirfanimejgalen...

Förbannadejävlazzznarkläteblirfanimejgalensnart!!

Snabbt..

När vi var på efterkoll så fick jag papper av barnmorskan,alla koller och prover,mått och vikt..

När jag skulle sätta dom i pärmen,hittade jag mina papper från förlossningen..Blev sittandes med dom ett tag och läste,inte undra på att jag känner mej snuvad på tvillingförlossningen,när jag blev inskriven 06,37 och Alle var ute 07,05!!Dryga halvtimmen!!
Snabbt jobbat!!

Hjälp..

Onsdag idag minsann och halva veckan har redan gått..

Men så är det nog när ens liv går i 220 hela dagarna och man hinner inte med speciellt mycket,då får det göras sent på kvällarna,man stupar i säng,trött..Så kommer ny dag som ser ut precis som den andra,220 knyck den också..Då är det kanske inte konstigt att dagarna blir veckor,veckor blir månader..

Jag hinner inte:
  • Kolla andras bloggar. Inte heller svara på alla kommentarer eller mail till min egen. Lessen för det.
  • Städa.
  • Shoppa (dock bra för ekonomin :)
  • Ringa folk.
  • Laga avancerad mat.
  • Sova.
  • Sminka mej,eller jo lite mascara
  • Fixa håret,ser ständigt ut som en påse skit
  • fixa och trixa inne och ute
  • Men jag hinner det viktigaste att vara mamma och mysa och ta hand om mina barn..Visst det är skitjobbigt att ha tre barn och en massa måste hängandes över mina axlar..mattider,dagistider,hundskitningstider..Att man får dagarna att gå ihop ibland är ju en gåta,men det går och jag gillar det!!Jag älskar det!!

    Nu är verkligen hösten här,jag gillar hösten.Den goa luften som blir ute,frisk och luktar underbart.
    Man får tända ljus och mysa med en god kopp the.Man blir extra glad när solen tittar fram med sina varma strålar.

    Håller på med en fotobok,gud vad tidskrävande det är,ett tag tänkte jag skita idet,men det var ju lite skoj och nackdelen är ju att man hittar ju så mycket kort som man glömt bort..Så blir man sittandes för att kolla in dom!!
    Så den fotoboken blir någ ett projekt som håller i sej länge och väl!!Hoppas den är klart till Hilma tar studenten!

    Nu ska jag hopp i säng..Hilma ska till dagis,himla massa att göra på morgonen innan man kommer iväg.

    Natti!! 

    Lat..

    Hur lat kan man bli!??

    Men då ska vi se!!Dagen som varit blev int...

    images-3 (MMS)

    Men då ska vi se!!Dagen som varit blev inte alls som tänkt!Regna ju på fm,så ingen lekpark!Men då blev det inomhus lek hos oss!På eftermiddagen hade vi tårtkalas för Jonas!Nu ska här sovas,så förkyld,så febrig,så ont! Men vad hjälper det att klaga?Goonatt!

    Grattis..

    sa vi till Världens bästa Pappa och man idag och gav han paketet vi köpt!!Innehållade dessa..


    Han har själv valt dom,utan att han visst om det..Så jag tror han blev nöjd..
    För när vi var till Valbo sist,var jag in på Scorett för att kolla ett par skor..sa jag bara..
    Jonas gick och kolla han oxå,prova dessa och tyckte dom var snygga!
    Så det blev ett inköp av dom,fast i smyg!!

    Grattis..Världens bästa!!


    Hurra

    säger vi till Hilma som varit torr hela dagen!!Nu på kvällen när vi satt och åt sa hon,snart..Peka med pekfingret och sa:kissa snart!!Stack in på toa med världens fart..När jag frågade om jag skulle hjälpa henne,ropa hon:snart sen!!
    Hörde hon drog pallen till toa,sen drogs pallen till handfatet..Ut kommer en glad Hilma och säger:själv!!
    Men så duktig tjej vi har!!

    Sen kors i taket måste jag också göra..För första gången sen Hilma föddes så har hon lagt sej med kudde och filt i soffan i soffan i säkert tio minuter idag,det har aldrig hänt,aldrig.!!Är i chock än!!
    Hon grejja och lekte på sitt rum,länge och väl nu på kvällen,sen kom hon ut och la sej självmant på kudden!!

    Höstande ute gick så där,sakta men säkert!Hilma och jag hittade en groda som vi kollade på,och en massa snigla och feta maskar!!Blää..
    Sen vart inte Esther speciellt samarbetsvillig heller,Algot han missade det hela med att sova..
    Så det hela drog ut på tiden,men korv blev det och det var väl det viktigaste!Än är det inte vinter!!

    Nu sängen..

    Effektiv

    effektiv på förmiddagen,handlat lite,gjort en äppelkaka,vikt tvätt och tvättat lite!!Där i mellan lite bus,lite mat och lite flaskmatning till dom mindre..

        lånad bild från reccept.se

    Nu återstår eftermiddagen med att "hösta" ute!!

    Blåsor



    Jag får ofta blåsor i munnen. Allltså inte på läpparna utan på tungan, insidan av kinderna, insidan av läpparna, tandköttet... Det gör så j***a ont! Inte kan jag prata.skratta utan att det gör ont!Usch, det är så jobbigt. de går inte bort fort heller utan sitter kvar i 7-10 dagar,oftas kommer dom är jag ha stressat,eller stressar!Någon fler som lider av detta fenomen,det är inte alls skoj och knipa käft i flera dagar!Hörde att det fanns en tandkräm för blåsor i mun,någon som testat den?

    Lördag!!

    Så var det lördag och så har nästan denna vecka gått,himmel och pannkaka vad tiden rusar iväg..

    Fredagen bestod av krocket på förmiddagen och efter mat och sovning var det.....krocket!!(tack M,H och A,A för en toppen present)Lyckades lura iväg Hilma till lekparken,men väl där och vi skulle fika....Öppnar himlen sej!!Så vi gick hem,väl hemma skiner solen så vi fikade ute!!


    Kvällen bestod av främmande,paj och barnbus!

    Idag har vi fått lite guds ord i oss i form av barndop,lilla Ebba Thilde döptes och det var så fint så,kyrkan är ju så härlig!!Fint,man känner ro på nått vis!!Barnen mina skötte sej exemplariskt!!

    Imorgon är det ute dag,vi ska höstgrejja lite i trädgården,vintra den,tyvärr!!Korvgrillning är ju ett måste då man är ute och fejjar!!

    Sen ska vi fira mannen min lite i förtid,han fyller ju år den rackaren på måndag!!Men han jobbar ju,så vi andra orkar dock inte kliva upp innan tuppen för att bjussa på fika,därför firar vi han imorgon!!
    Undrar om han kan sova i natt,man brukar ju vara lite orolig i magen så här dagen innan sin födelsedag!!

    Måndag,date med Sofia i lekparken!!

    Letar efter en gammal hederlig babysitter,då dom nya är totalt kass..Tänker never,ever,aldrig skaffa mer barn så jag tänker inte köpa nått nytt.
    Dom använder ju vissa saker så kort tid och då vill  inte jag kasta ut massa pengar på nya saker..När det finnas fina,beg saker på typ blocket!
    Då lägger jag dom pengarna på nått skojigare,typ babysim eller nått annat skoj för barnen..Man skiter verkligen inte pengar när man är hemma och är "mamma-ledig"!!Man känner sej lika fattig varje månad!!


    Nu äre gonatt!!

    Satt och kolla lite kort på telefon,hitta...

    dsc_0645 (MMS)

    Satt och kolla lite kort på telefon,hittade den här!huga!!och gissa,det va en vecka kvar=-O=-O:-*

    Lördagsmys med Algot!

    picsin_131568799 (MMS)

    Lördagsmys med Algot!

    Idag är vi i lekparken!sen hem,väntas matg...

    dsc_0871-1 (MMS)

    Idag är vi i lekparken!sen hem,väntas matgäster i kväll!

    Morrigt värre!!

    Ibland,inte ofta men ibland..Då och då,så blir jag tom,som en badboll som det blir punka på och luften sakta men säkert tar slut och man blir tom och...platt!!
    Igår var det en sån dag,då jag kände mej tom och platt!Fy farao för sånna dagar,jag vill bara ligga i sängen och räkna skarvarna i taket!Man vill bara gråta poolvis med tårar,men man vet liksom varför..
    Man vill bara att dagenn ska ta slut och man får gå och sova,hoppas på en ny bättre dag,och idag är det ny dag och den är bättre!

    Började med att mannen i huset var ledig på fm,passade ju toppen för Esther och Algot skulle till Bvc för koll och 3 månaders spruta,jag skulle på efterbesiktning efter graviditeten!
    Så vi skjutsade Hilmis till dagis och sen vidare mot Storvik..
    Där gick det så bra så,mina bäbisar bara växer och växer..Algot är nu en lång kille 64 cm och vägde in sej på 6580 gram,Esther den lilla fisen är ganska lång hon oxå,men kan dom bli nått annat med så långa och resliga föräldrar!!!iallafall så var hon 62 cm och en matchvikt på 6120 gram!

    Nu,lite annat och grejja med!!Det vanliga..

    Hilma tvättar traktorn,pappan tvättar bilen!

    dsc_0866 (MMS)

    Hilma tvättar traktorn,pappan tvättar bilen!

    Lilla Esther då,kämpar med denna tumme!

    dsc_0865 (MMS)

    Lilla Esther då,kämpar med denna tumme!

    Idag,lekparken med Robin!

    picsin_131522735 (MMS)

    Idag,lekparken med Robin!

    Hur mycket regn finns det?Men bara och tro...

    images-1 (MMS)

    Hur mycket regn finns det?Men bara och trotsa vädret,på med regnställ och storstövlarna!Packa ner dom små och bege sej ut!Hunden måste ju kissa!!Fast regnet för ju även med sej nått bra!Tänkte torka fönster i vardagsrummet idag!Nu hoppar jag det!

    Igår

    blev dessa skruttar 3 månader

    Tisdag!

    Igår var jag och barnen till lekparken med Robin och Anna.En kaffe medans barnen lekte,ja dom större alltså,dom mindre sov..
    Ett lätt sätt att slå ihjäl en förmiddag och Hilma är nöjd och belåten,hem för lite mat och sovning!!

    Idag så lämnades skruttan på dagis och jag och barnen for till mamma en snabbvisit,eftersom mannen skulle komma hem på lunch!Trevligt trevligt!!

    Eftermiddagen så plockade jag och Hilma upp resten av potatisen och morötterna,gjorde lite höst i odlingarna.Tomaterna och gurkorna plockades också av..På kvällskvisten kom den förlorade sonen..Danne Larsson..Fika och surr stod på schemat,jag natta Hilma och läste en bok..

    Imorgon är det onsdag och veckorna rullar på,himmel vad fort det går..
      

    Hilma är ute i regnet för att tresta nya paraplyet som vi införskaffat..

    När Hilmas kusin L kom från Turkiet hade hon köpt en kjol och ett linne till Hilmis,sånt som man har när man kör lite magdans..Hilma älskar att ha det på sej,då låter och rasslar och hon känner sej säkert supersnygg..Hon dansar så himla bra i det också..En vanlig syn är detta...






    När hon fyllde skickade Faster Johanna ett diadem till Hilma,som hon tyckte Algot behövde mer än vad hon behövde!!



    Hilma är så mån om sina dockor hon,att dom får ny blöja,mat och även att dom fotograferas när jag ska fota Hilma,Esther eller Algot!!Så när vi fota till tidningen en dag,så måste vi även fota Doris!!Sagt och gjort,Doris får vara med..


    Hallå där Algot,nu ska du fotas!!
    Algot blir nog en tvtittare,medans Hilma inte visar nått intresse alls för tv,inte Esther heller..


    Mullisen som vi kallar Morris,för hon morrar hela tiden,ja när hon inte skrattar eller pratar..högt!!




    som jag skrev häromdagen att jag lurade Esther med nappen och hon somnade så sött med den,tyvärr var det den gången,för nu har hon lyckats hitta tummen..En tumsugare till i familjen.Joel sög också på tummen och när det skulle slutas med den tummen,höll jag på att bli GALEN..Riktigt tokig med andra ord,den tummen är ju med hela tiden och åkte in i munnen hela tiden!!Jobbig tid..


    Lillkocken min,som älskar att vara med i köket när man grejjar!!Kolla med stora ögon vad man gör,pratar och skrattar,blir nog en "chef" av denna gobit!!

    Nu ska jag hoppa i säng,Algot har nog en växperiod för han har börjat vaka vid 3 för att äta,tack och lov somnar han om igen efter lite mat!!

    Esther sover däremot från 8 på kvällen till 8 8.30 på morgonen..Senast 8.30 för sen ska vi i väg till dagis till nio.Tur som en tok att vi bor nära,för när hon vaknar är vi andra klar och jag tvättar henne och ge henne mat..
    Ner i vagnen,väcka doggen och mot dagis.Lämnar Hilma sen en tur med vovven och sen hem för kaffe och ladda inför dagen "to do"..

    Nu sängen..Tack och bock för mej!!


    Upprörd till max!!

    imorse när jag vaknade var inte sonen hemma,ingen bil,ingen son!!Jag vet att han är över 18,men ett litet mess att man inte kommer hem nått vore på sin plats tycker jag!!

    Jaha ja!!

    Så har denna vecka gått och det är redan lördag!

    Har tillägnat min vecka åt att måla fönster och lister!Hujjedanemej så himla trist det är,men det blir bra,det blir snyggt.
    Så kom A på besök med ett berg av kläder till Algot,då menar jag ett berg..Ska ungen hinna ha alla dessa kläder på sej måste vi byta minst 4 ggr om dagen!
    Tusen tusen tack A för klädern,jag spar dom utifall att!!För man ska aldrig säga aldrig!!

    Vinteroverall eller jacka/byxa det är frågan!?Strolek 92 eller 98?Didriksson eller 8848 eller pop eller vad?Kax??
    Skitvinter kommer i vilket fall,vilken overall man nu köper så kommer den!

    Idag har vi packat fika och gått till parken för att leka och fika,bäst att passa på när det är sol underbara sol ute!När vi var på väg hem säger jag till Hilma,vad ska vi göra på eftermiddagen då,efter du sovit??
    Pajken säger hon!Lekparken..som vi nyss spenderat timmar i!!

    Ungen är nyss 2 år fyllda och är så duktig med sina toabesök,helt underbart duktig..när vi är hemma har vi inga blöjor och det är få gånger som det kommer i byxorna!
    Går det så här bra,då är ungen torr snart..dagtid alltså!På morgonen när vi vaknat tar hon av sej blöjan,kissar och vill ha tjosor!(trosor)
    Ibland när hon har blöja på sej,säger hon..nu kom det kiss!!eller så när hon kissat i blöja så vill hon ta av sej den,antagligen fär att den blöt!!
    Tur att det går så bra,men det kan komma bakslag!!

    Nu ska jag dyka i säng,imorgon ska vi ha ett litet barnkalas,inte många barn men Hilmis kompisar kommer..så lika bra att vila ut sej!!






    Mina underbara!

    dsc_0860_39_2011 (MMS)

    Mina underbara!

    sassabrassan

    Mamma till Joel Hilma och tvillingarna Esther och Algot.Gift med världens bästa man.

    RSS 2.0